Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g3607g361kcal21.6g50.5g3.6g25.2g
Sokeri 613g2489kcal0g612.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L2164g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1082g358kcal0g5.4g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g18g7.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 58g63kcal4.6g9.4g0.3g1.2g
Tilli, tuore 289g86kcal10.6g2.6g2.3g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15696g6727kcal73.6g1360.8g12.4g65g
Valittu annoskoko7848g3364kcal36.8g680.4g6.2g32.5g
Annoskoko puolitettuna3924g1682kcal18.4g340.2g3.1g16.3g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108