Kasvissosekeitto

Lisää keitinveteen liemijauhe ja kiehuvaan veteen porkkanat ja perunat.

Viiden minuutin kuluttua purjojen syötävä (eli vaalea) osa ja sipuli pilkottuna.

Lopuksi perunoiden ja porkkanoiden jo pehmettyä lisää joukkoon parsakaali.

Valuta ylimääräinen keitinvesi talteen ja soseuta vihannekset.

Lisää keitinvettä takaisin siinä määrin kuinka juoksevaa ja riittoisaa keitosta haluat.

Lisää haluamasi mausteet ja tilkka rasvatonta maitoa antamaan väriä ja kuohkeutta.

Voilá! Nauti täydellisen ruisleivän kanssa ja nimenomaan nauti - sillä siitähän painonhallinnassa on lopulta kyse.

Tunnista itsesi, halusi ja tarpeesi ja syö vain kun nälkä ja vain kun ruoka todella on nautinnollista!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 785 grammaa

Helinanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g450g270kcal6.7g58.5g0.4g4g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.7g1g12.5g
Purjosipuli 500g114kcal9g12g1g10.5g
Kukkakaali 1000g241kcal18.1g22g3g23g
Sipuli (kuorittu)137g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Vesi4998g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g16g27kcal2.8g3.5g0.2g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g83kcal8.2g12.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15700g1823kcal99.2g289g11.8g104.8g
Valittu annoskoko7850g911kcal49.6g144.5g5.9g52.4g
Annoskoko puolitettuna3925g456kcal24.8g72.3g3g26.2g
Arvot/100g100g12kcal0.6g1.8g0.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=86985