Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g268g91kcal0.5g19g0.8g4.8g
Voi (perinteinen meijerivoi)76g547kcal0.1g0.1g60.8g0g
Sokeri100g406kcal0g99.9g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g115g414kcal14.9g80.5g2.4g4.3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g125g81kcal13.8g5.3g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1573g3768kcal62.8g417.4g198.8g18.2g
Valittu annoskoko787g1884kcal31.4g208.7g99.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna393g942kcal15.7g104.4g49.7g4.6g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574