Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Lehtiselleri 11g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kasvisliemi laimennettu 562g52kcal1.6g2.3g4g0.3g
Risottoriisi (Risella), 60g112g393kcal9g84.3g1.9g3.4g
Valkoviini kuiva 35g24kcal0.1g0.2g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g42g164kcal13.9g0g12g0g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1575g1406kcal50.2g176g49.8g8.2g
Valittu annoskoko787g703kcal25.1g88g24.9g4.1g
Annoskoko puolitettuna394g352kcal12.6g44g12.5g2.1g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743