Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 70g16kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Juuriselleri 35g11kcal0.4g1.6g0.1g1.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g94kcal0g0g10.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka25g20kcal0.8g4.7g0.2g0.2g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g2.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste140g137kcal25.2g0g3.8g0g
Katkarapu pienet (pirkka)63g42kcal9.4g0g0.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)87g90kcal14.9g1.5g2.4g0g
Valkoviini kuiva 35g24kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1575g894kcal105.6g23.8g35.2g7.2g
Valittu annoskoko788g447kcal52.8g11.9g17.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna394g224kcal26.4g6g8.8g1.8g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156