Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr184g224kcal37.3g0g8.3g0g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)9g26kcal0.9g1.7g1.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 417g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 42g227kcal0.4g0.2g25.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g19g0.3g0.9g
Sinappi, mieto, meira 125g8.3g14kcal0.3g1.8g0.6g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)8.3g6.7kcal0.1g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1575g1231kcal86g57.4g73g5g
Valittu annoskoko787g616kcal43g28.7g36.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna394g308kcal21.5g14.4g18.3g1.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869