Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2126g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g691g194kcal4.1g41.1g1.4g17.3g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g2126g6591kcal53.2g1594.6g10.6g159.5g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g2126g7229kcal53.2g1764.7g10.6g42.5g
Kuivahiiva, annos 11g59g211kcal26.3g23.4g3.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl133g1196kcal0g0g132.9g0g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl213g723kcal29.8g119.1g14.2g23.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti346g1728kcal86g115.1g99.5g98.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15744g35740kcal505.2g7316g545.4g681.6g
Valittu annoskoko7872g17870kcal252.6g3658g272.7g340.8g
Annoskoko puolitettuna3936g8935kcal126.3g1829g136.4g170.4g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049