Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 191g1383kcal2.3g0.8g155g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2287g755kcal75.5g112.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3469g12142kcal416.3g2463g72.8g104.1g
Hiiva, 50g381g233kcal49.9g4.2g1.5g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g762g442kcal68.6g38.1g1.5g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]762g1067kcal106.7g106.7g25.9g366g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15744g32042kcal1438.6g5449.8g513.4g940.2g
Valittu annoskoko7872g16021kcal719.3g2724.9g256.7g470.1g
Annoskoko puolitettuna3936g8011kcal359.7g1362.5g128.4g235.1g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427