Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g1013g4721kcal92.2g526.8g243.1g0g
Katkarapu 901g616kcal130g0g9.9g0g
Kesäkurpitsa1351g230kcal5.4g33.8g8.1g9.5g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g225g124kcal7g14.4g4.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 901g240kcal29.7g27.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 495g707kcal61.9g1.5g50.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.9g3.5g10.2g
Rypsiöljy 122g1075kcal0g0g121.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 135g1.7kcal0.4g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Valkopippuri 9g26kcal0.9g3.8g0.2g2.4g
Parmesan formaggio da pasta180g823kcal72g0g59.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g2251g5853kcal675.4g45g337.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15768g30889kcal2211.4g1723g1678.2g49g
Valittu annoskoko7884g15445kcal1105.7g861.5g839.1g24.5g
Annoskoko puolitettuna3942g7722kcal552.9g430.8g419.6g12.3g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196