Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g80g440kcal0.8g0.8g48g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g37kcal2.8g5.9g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Tomaattimurska 6000g1764kcal33.6g318g12g114g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g800g480kcal7.2g41.6g32g2.4g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 32g22kcal0.4g3.6g0.4g1.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g1.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 8g0.2kcal0.1g0g0g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15770g6357kcal116g914.2g188.6g249.2g
Valittu annoskoko7885g3179kcal58g457.1g94.3g124.6g
Annoskoko puolitettuna3943g1589kcal29g228.6g47.2g62.3g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928