Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow150g150kcal34.5g0g1.3g0g
Herkkusieni 127g20kcal2.7g0.4g0.4g1.9g
Sipuli 112g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g3.7g8.2kcal0.6g0.6g0.3g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%75g142kcal7.5g3.7g10.5g0g
Tilli, tuore 75g22kcal2.8g0.7g0.6g1.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1578g896kcal102.2g35.6g34.4g12.2g
Valittu annoskoko789g448kcal51.1g17.8g17.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna395g224kcal25.6g8.9g8.6g3.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343