Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 17g50kcal1.5g8.8g0.4g2.3g
Kaurahiutale 68g253kcal9.8g38.5g4.9g6.8g
Vesi, vesijohtovesi 703g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g605kcal22.6g94.6g10.6g18.2g
Valittu annoskoko790g303kcal11.3g47.3g5.3g9.1g
Annoskoko puolitettuna395g151kcal5.7g23.7g2.7g4.6g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530