Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g80g441kcal0.8g0.8g48.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g38kcal2.8g5.9g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84.1g1.4g4.2g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Tomaattimurska 6008g1766kcal33.6g318.4g12g114.2g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g801g481kcal7.2g41.7g32g2.4g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 32g22kcal0.4g3.6g0.4g1.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g1.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 8g0.2kcal0.1g0g0g0g
Vesi801g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15792g6366kcal116g915.4g188.8g249.6g
Valittu annoskoko7896g3183kcal58g457.7g94.4g124.8g
Annoskoko puolitettuna3948g1592kcal29g228.9g47.2g62.4g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928