Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali47g10kcal0.6g1.6g0.1g1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 19g25kcal0.5g0.6g2.2g0g
Dijonsinappi, Maille, Original1.4g1kcal0.1g0.1g0g0g
Ruohosipuli, tuore1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana159g103kcal5g5g6.8g2g
Valittu annoskoko79g51kcal2.5g2.5g3.4g1g
Annoskoko puolitettuna40g26kcal1.3g1.3g1.7g0.5g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447