Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 8.3g25kcal0.9g4.4g0.2g0.8g
Papu valkoinen, keitetty 32g34kcal2.7g4.5g0.1g2.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 19g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g4.2g24kcal0.7g1g2.1g0.5g
Viinietikka balsami0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g6.8g10kcal0.1g0.4g0.9g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g1.8g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana159g212kcal10.4g22.4g7.6g7.8g
Valittu annoskoko80g106kcal5.2g11.2g3.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna40g53kcal2.6g5.6g1.9g2g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14.1g4.8g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481