Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 9g28kcal1.6g4.4g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g8.6g8kcal1.5g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana159g75kcal6.4g9.6g0.6g2.4g
Valittu annoskoko80g38kcal3.2g4.8g0.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna40g19kcal1.6g2.4g0.2g0.6g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373