Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Täysjyväriisi 14g47kcal0.9g10.1g0.1g1g
Valkoviini kuiva 4.7g3.2kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 47g4.4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Katkarapu 7g4.8kcal1g0g0.1g0g
Herne 2.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Parmesaani raaste, Somerfield1.4g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Oivariini, 60 (100g)0.5g2.6kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g157kcal5.2g21.4g4.2g2.2g
Valittu annoskoko80g78kcal2.6g10.7g2.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna40g39kcal1.3g5.4g1.1g0.6g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.4g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354