Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4002g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52g0.4g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Kaali, valkokaali1601g338kcal19.2g54.4g3.2g33.6g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g800g985kcal168.1g0g32.8g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g60g540kcal0g0g60g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Soijakastike200g120kcal10.4g19g0.2g0g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 6g15kcal0.9g1.2g0.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15800g5227kcal425.6g342.6g229g112.8g
Valittu annoskoko7900g2614kcal212.8g171.3g114.5g56.4g
Annoskoko puolitettuna3950g1307kcal106.4g85.7g57.3g28.2g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103251