Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali493g104kcal5.9g16.8g1g10.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha104g172kcal19.7g0g10.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Vesi104g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 13g39kcal0g9.6g0g0g
Oivariini, 60 (100g)3.9g21kcal0g0g2.3g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)3.9g3.2kcal0.4g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1582g718kcal53g61.2g27.6g24g
Valittu annoskoko791g359kcal26.5g30.6g13.8g12g
Annoskoko puolitettuna396g180kcal13.3g15.3g6.9g6g
Arvot/100g100g45kcal3.3g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055