Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 225g65kcal2.2g10.3g0.7g4g
Selleri, annos 50g90g13kcal0.9g2.7g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kuohukerma,valio,2dl90g306kcal1.8g2.7g31.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima90g351kcal26.1g0g27g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g1663kcal67.4g71g119.6g21.6g
Valittu annoskoko792g831kcal33.7g35.5g59.8g10.8g
Annoskoko puolitettuna396g416kcal16.9g17.8g29.9g5.4g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465