Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4160g14274kcal423.9g2912g49.9g145.6g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g40g144kcal18g16g2.4g0g
Kauralese 480g1728kcal86.4g218.9g37g84g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15840g32291kcal1056.6g6293.8g178.6g459.2g
Valittu annoskoko7920g16146kcal528.3g3146.9g89.3g229.6g
Annoskoko puolitettuna3960g8073kcal264.2g1573.5g44.7g114.8g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=220248