Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g240g775kcal24g180g5.3g26.4g
Linssi-punainen (raaka)341g1036kcal85.2g170.4g3.4g30.7g
Juuriselleri 485g153kcal6.1g22.3g1g15g
Palsternakka 542g345kcal2.7g64g2.2g24.4g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g720g202kcal4.3g42.8g1.4g18g
Valkokaali keräkaali 1800g500kcal21.4g73.1g3.6g37.8g
Lihaliemi laimennettu 480g91kcal0g14.4g2.9g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 48g140kcal5.3g7.2g10.1g0.2g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15840g8301kcal328.2g1241g207.4g332.6g
Valittu annoskoko7920g4151kcal164.1g620.5g103.7g166.3g
Annoskoko puolitettuna3960g2075kcal82.1g310.3g51.9g83.2g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251