Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g3406g12941kcal183.9g1089.8g851.4g57.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.8g61kcal0g0g6.8g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2554g5812kcal485.3g0g434.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 511g389kcal9.6g79.2g1g5.1g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g68g71kcal5.4g11.1g0.4g1.4g
Maustepippuri, annos 1g4.3g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 213g58kcal2.9g2.3g0.4g17g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)851g1405kcal25.5g34.1g127.7g0g
Kananmuna 50g(kpl)255g322kcal28.1g0.8g23g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15872g42154kcal1483.2g2441g2890g165g
Valittu annoskoko7936g21077kcal741.6g1220.5g1445g82.5g
Annoskoko puolitettuna3968g10538kcal370.8g610.3g722.5g41.3g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176