Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 135g169kcal14.8g0.4g12.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 112g371kcal2.2g3.4g39.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g164kcal0.2g0.2g18g0g
Jauheliha, sika-nauta 225g498kcal39.3g0g38.2g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka39g32kcal1.3g7.5g0.4g0.4g
Kirsikkatomaatti, 50g84g17kcal0.5g3.2g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.3kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 84g315kcal18.8g0g27g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 56g156kcal1.1g1.7g15.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1588g3471kcal158g37.2g302.4g2g
Valittu annoskoko794g1736kcal79g18.6g151.2g1g
Annoskoko puolitettuna397g868kcal39.5g9.3g75.6g0.5g
Arvot/100g100g219kcal9.9g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085