Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 83g246kcal8.8g44g1.8g8.2g
Papu valkoinen, keitetty 319g344kcal26.9g44.7g1.1g22.4g
Maustekurkku sokerisuolattu 190g38kcal1.3g5.7g0.2g3.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g42g238kcal7.4g9.7g20.6g4.9g
Viinietikka balsami8.3g2.9kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g68g102kcal0.7g4.1g8.9g0.5g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g18g71kcal6g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1590g2121kcal104g223g75.6g81g
Valittu annoskoko795g1061kcal52g111.5g37.8g40.5g
Annoskoko puolitettuna398g530kcal26g55.8g18.9g20.3g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481