Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta4171g15017kcal542.3g2919.9g87.6g146g
Kuivahiiva, annos 11g154g553kcal69.1g61.4g9.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 3237g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g70g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow321g2888kcal0g0g320.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15904g36914kcal1222.8g5962.6g835.4g292g
Valittu annoskoko7952g18457kcal611.4g2981.3g417.7g146g
Annoskoko puolitettuna3976g9229kcal305.7g1490.7g208.9g73g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132