Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)702g2668kcal3.5g45.6g280.9g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g140g90kcal4.9g0.3g35.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1264g4247kcal0g929.2g0g0g
Raparperi 2107g710kcal14.5g115.9g2.1g29.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 140g470kcal0.1g114.6g0.1g2g
Valkuainen (100g)2107g885kcal206.4g31.6g2.1g0g
Sokeri 1492g6056kcal0g1490.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15904g30252kcal458.8g5455.6g640.6g63g
Valittu annoskoko7952g15126kcal229.4g2727.8g320.3g31.5g
Annoskoko puolitettuna3976g7563kcal114.7g1363.9g160.2g15.8g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=426311