Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton125g26kcal0.4g2g0g0.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g1001g531kcal57.1g53.1g10g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g150g23kcal1.5g3g0.3g2.1g
Graavilohi, maustettu, annos 50g751g1389kcal102.9g14.3g102.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 751g336kcal1.4g70.7g0.8g13.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Riisi & ruis (Risella)1502g5106kcal135.2g1066.3g28.5g120.2g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi50g95kcal1.5g13.5g4g0.1g
Vesi3504g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15920g15516kcal602.6g2455.4g341.8g275.4g
Valittu annoskoko7960g7758kcal301.3g1227.7g170.9g137.7g
Annoskoko puolitettuna3980g3879kcal150.7g613.9g85.5g68.9g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201