Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu3249g4094kcal357.4g9.7g292.4g0g
Voi 1195g8666kcal14.2g4.8g971.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g2389g12233kcal212.6g697.6g955.7g141g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g358g1434kcal0g354.8g0g0g
Hasselpähkinä 777g5001kcal109.5g26.4g473.7g135.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15936g62853kcal1387.4g2186.6g5386g553.8g
Valittu annoskoko7968g31427kcal693.7g1093.3g2693g276.9g
Annoskoko puolitettuna3984g15713kcal346.9g546.7g1346.5g138.5g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363