Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 473g4178kcal0g0g472.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g203g264kcal26.6g0.6g16.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl35g49kcal1.6g3.2g3.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.3kcal0.1g0.6g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)35g7kcal0g2.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 18g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1596g9013kcal56.8g13.4g985.2g0g
Valittu annoskoko798g4506kcal28.4g6.7g492.6g0g
Annoskoko puolitettuna399g2253kcal14.2g3.4g246.3g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485