Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2701g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g720g2751kcal108g540.1g21.6g59.1g
Hiiva, 50g180g110kcal23.6g2g0.7g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl900g3151kcal126g576.1g27.9g49.5g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 43g175kcal0g43.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3241g11120kcal330.2g2268.5g38.9g113.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl180g1620kcal0g0g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15984g37854kcal1175.6g6859.8g538.2g444g
Valittu annoskoko7992g18927kcal587.8g3429.9g269.1g222g
Annoskoko puolitettuna3996g9464kcal293.9g1715g134.6g111g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073