Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1.5g10kcal0g0g1.2g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2.9g8.9kcal0.3g1.8g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2.1g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g53kcal0.6g6.8g2.6g1g
Valittu annoskoko8g27kcal0.3g3.4g1.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna4g13kcal0.2g1.7g0.7g0.3g
Arvot/100g100g327kcal3.7g42g16g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296906