Lihapiirakat

Tämä resepti on muokattu Hellapoliisin ohjeesta.

Tee leipätaikina normaalisti.

Kohota.

Tee täyte: paista jauhis ja sipuli, lisää lihaliemessä keitetty, kypsä riisi.

Anna jäähtyä.

Sekoita täytteeseen raaka muna sidosaineeksi.

Mausta musta-, valko- ja maustepipureilla sekä suolalla.

Kauli n. ½cm paksuksi levyksi ja ota muotilla pyörylöitä.

Itsellä oli isohko, muovinen jälkkärikippo käytössä.

Laita täytettä pari rkl ja taita kaksinkerroin puolikuuksi.

Niistä reunat hyvin kiinni.

Kuumenna väh. 1litra ruokaöljyä kattilassa.

Merkitsin reseptiin vain 4dl öljyä, koska sen verran litrasta imeytyi paiston aikana.

Uppopaista öljyssä 1-2 kpl kerrallaan.

Laita valmiiden piirakoiden päälle pyyhe tai kaksi, että kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale0.2g0.1kcal0g0g0g0.1g
Grahamjauho 0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 1g8.6kcal0g0g1g0g
Jasminriisi (2014) (Rainbow), annos 60g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2.2g4.8kcal0.4g0g0.4g0g
Sipuli pakastekuutiot 200g pussi0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g41kcal1g2.8g2.8g0.2g
Valittu annoskoko8g21kcal0.5g1.4g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.3g0.7g0.7g0.1g
Arvot/100g100g258kcal6.3g17.5g17.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428909