Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 2.4g17kcal0g0g1.9g0g
Manteli 1.2g7.2kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Vehnälese 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Kaakaojauhe sokeroitu 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 0.2g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.4g7.8kcal0g0.1g0.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g0.8g4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Raparperi 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g74kcal0.8g1g7.2g0.4g
Valittu annoskoko8g37kcal0.4g0.5g3.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g19kcal0.2g0.3g1.8g0.1g
Arvot/100g100g447kcal4.8g6g43.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905