Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)1.4g3.1kcal0.2g0g0.3g0g
Sokeri 1.7g6.7kcal0g1.6g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)1.9g14kcal0g0g1.6g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g1g3.4kcal0.2g0.6g0g0.1g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g1g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g65kcal1g5.8g4g0.2g
Valittu annoskoko8g33kcal0.5g2.9g2g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g16kcal0.3g1.5g1g0.1g
Arvot/100g100g406kcal6.3g36.3g25g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048