Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.8g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl0.9g0.7kcal0g0g0.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 0.9g2.4kcal0g0g0.2g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio1g3kcal0.3g0g0.2g0g
Grahamjauho 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl0.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1.8g1.6kcal0.3g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g35kcal1.6g1.6g2.2g0g
Valittu annoskoko8g17kcal0.8g0.8g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.4g0.4g0.6g0g
Arvot/100g100g212kcal9.8g9.8g13.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490