Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta0.4g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Auringonkukansiemen 0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty3.5g4.9kcal0.2g1g0g0.1g
Broileri, rintafilee, nahaton 3.1g3.3kcal0.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g37kcal2.4g2g2g0.2g
Valittu annoskoko8g19kcal1.2g1g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.6g0.5g0.5g0.1g
Arvot/100g100g224kcal14.5g12g12g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217