Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g1.1g5.1kcal0.1g0.8g0.2g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)0.7g5.3kcal0g0g0.6g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g1.2g4kcal0g0g0.4g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g2.9g13kcal0.1g0.1g1.3g0g
Liivatelehti, gelatiini0.5g1.6kcal0.4g0g0g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g0.6g0.3kcal0.1g0g0g0g
Baileys, Irish Cream, Original0.6g2.1kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g70kcal1.4g3.8g5.2g0g
Valittu annoskoko9g35kcal0.7g1.9g2.6g0g
Annoskoko puolitettuna4g17kcal0.4g1g1.3g0g
Arvot/100g100g409kcal8.2g22.4g30.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=280063