Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g0.5g0.3kcal0g0g0g0.3g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Soijajauhot, Soyolk1g4.2kcal0.4g0.2g0.2g0.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g1g6.3kcal0.2g0.1g0.6g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g1.6g5.6kcal0.4g0g0.4g0g
Porkkana, tuore1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2.8g3.5kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g41kcal2.6g0.8g3g1g
Valittu annoskoko9g20kcal1.3g0.4g1.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.7g0.2g0.8g0.3g
Arvot/100g100g240kcal15.3g4.7g17.6g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063