Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g3.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L2.3g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1.2g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g7kcal0g1.6g0g0g
Valittu annoskoko9g4kcal0g0.8g0g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0g0.4g0g0g
Arvot/100g100g44kcal0g9.4g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108