Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Persilja 0g0kcal0g0g0g0g
Minttu, tuore (-), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 0.7g2.5kcal0g0.5g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)1.2g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g23kcal0.4g1.8g1.4g0.2g
Valittu annoskoko9g11kcal0.2g0.9g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.1g0.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g133kcal2.4g10.6g8.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211