Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2.2g5kcal0.4g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 0.6g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g17kcal1g1.2g1g0.2g
Valittu annoskoko9g9kcal0.5g0.6g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.3g0.3g0.3g0.1g
Arvot/100g100g101kcal5.9g7.1g5.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708