Omenapaistos

N.5 isoa omenaa (tai n. 10 pientä)
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet.

Levitä seos omenalohkojen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W). Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Itse käytin kotimaisia omenia, pieniä noin 10kpl, kuorittuina pilkottuina.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 4.4g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g1g3.7kcal0g0.9g0g0g
Kaurahiutale MyllynParas, 1dl1.4g5kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g43kcal0.4g4.6g2.4g0.4g
Valittu annoskoko9g22kcal0.2g2.3g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g11kcal0.1g1.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g252kcal2.3g26.7g14g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438170