Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.9g2.8kcal0g0.7g0g0g
Hiiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.9g6.7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g0.9g1.2kcal0.1g0.1g0g0.4g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g36kcal1.2g7g0g1.4g
Valittu annoskoko9g18kcal0.6g3.5g0g0.7g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.3g1.8g0g0.4g
Arvot/100g100g205kcal6.9g40.2g0g8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153