Kevyt mustikkavaahto

200 g mustikoita (pakastepussillinen)
0,75 dl makeutusjauhetta tai sokeria
1 rkl vettä
2 rkl agar agar-hiutaleita
2 dl soijamaitoa tai maitoa

Sulata mustikat mikrossa.

Lisää makeutusjauhe ja soseuta sauvasekoittimella.

Kaada sose kattilaan ja kiehauta.

Lisää agar agar-hiutaleet ja keitä sosetta 5 min. Kaada sose kulhoon ja lisää maito.

Anna soseen jäähtyä ennen kuin alat vaahdottamaan sitä.

Vaahdota jäähtynyt sose, annostele jälkiruokakulhoihin.

Anna vaahdon mielellään jäähtyä vielä jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Koristele esim mustikoilla.

Agar agar-hiutaleita saa luontaistuoteliikkeistä ja ekokaupoista kuten esim.

Ruohonjuuresta.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Chan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustikka pirkka 200 g4.2g1.4kcal0g0.3g0g0g
Soijajuoma light (Alpro), annos 100g4.2g1.2kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Liivate 0.4g1.3kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g9kcal0.8g1g0.2g0.2g
Valittu annoskoko9g5kcal0.4g0.5g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.2g0.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g51kcal4.5g5.6g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122164