Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g3.1g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.8g2.6kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g12kcal0g0.8g1g0.2g
Valittu annoskoko9g6kcal0g0.4g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0g0.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g66kcal0g4.4g5.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439