Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.9g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)4.1g14kcal0.7g2.1g0.3g0.5g
Porkkana 12g3.9kcal0.1g0.7g0g0.3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)11g38kcal1.3g7.1g0.5g0.6g
Hiivaleipävehnäjauho 15g50kcal1.9g9.1g0.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g276kcal8.8g39g8.8g4.8g
Valittu annoskoko80g138kcal4.4g19.5g4.4g2.4g
Annoskoko puolitettuna40g69kcal2.2g9.8g2.2g1.2g
Arvot/100g100g173kcal5.5g24.4g5.5g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138