Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi7.7g35kcal0.5g4.6g1.6g0.2g
Mascarpone (250g)15g80kcal0.7g0.7g8.3g0g
Flora Vanilla 12%19g36kcal0.9g3.1g2.3g0g
Sokeri 16g66kcal0g16.3g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g4.6g2.9kcal0.2g0g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suolapähkinä 0.2g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 6.9g2.9kcal0.7g0g0g0g
Vispikerma Flora 20%3.8g8.4kcal0.1g0.2g0.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g5.8g32kcal0.5g3.2g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g532kcal7.4g56.6g32.6g0.4g
Valittu annoskoko80g266kcal3.7g28.3g16.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna40g133kcal1.9g14.2g8.2g0.1g
Arvot/100g100g332kcal4.6g35.4g20.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313