Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g44g11kcal0.5g1.5g0.1g0.9g
Kurkku, tuore13g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprika, punainen2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g4.4g0.9kcal0g0.3g0g0g
Siirappi, tumma0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g131kcal1.4g12.4g8g2.2g
Valittu annoskoko80g65kcal0.7g6.2g4g1.1g
Annoskoko puolitettuna40g33kcal0.4g3.1g2g0.6g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.7g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94633