Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)5.4g6.6kcal0.1g1.5g0g0g
Maito, Kevyt23g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 15g15kcal0.5g2.7g0.2g0.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 26g28kcal6.1g0g0.4g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g11g40kcal3.1g0.2g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g202kcal21g11g7.8g0.8g
Valittu annoskoko80g101kcal10.5g5.5g3.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna40g50kcal5.3g2.8g2g0.2g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g4.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185